Kurum Adı : 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://75ctml.meb.k12.tr
Adres : Mithatpaşa C. No43 34762 Ümraniye İSTANBUL

VİZYON
Okul olarak yakın ve uzak çevrede, bilgi, beceri, sosyal aktivite, sportif faaliyet, ahlâki değerler, eğitsel davranışlar açısından öncü; bilgi ve bilgi teknolojilerinin kullanıldığı, tüm topluma açık, değişimin öncüsü, örnek ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmak.

MİSYON
Türk Milli Eğitim Sistemi´nin amaçları doğrultusunda, bütün öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini sağlamak, onların kendilerine güvenen, bilgiye ulaşıp kullanabilen, özgüvenli, becerili, sorumluluk alabilen, iletişim kurabilen, öğrenmeyi öğrenmiş, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilen, takım ruhu taşıyan, bilişim teknolojilerini kullanabilen, planlı programlı çalışabilen, becerileri doğrultusunda bir üst öğrenime hazırlanabilen, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek ve topluma kazandırmak.

BAŞARILAR
2011 Fransa: 10 parmak klavye yarışmasında Dünya üçüncülüğü. 2012-Bursa: Ümit Genç ve -21 karate Türkiye şampiyonası 70 kiloda Türkiye birinciliği. 2012-Ümraniye: Tiyatro oyunları birinciliği

Öğretmen Sayısı : 76
Rehber Öğretmen Sayısı : 4
Öğrenci Sayısı : 1857
Öğretim Şekli : Gündüz ve ikili eğitim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : İkili Eğitim. 07:00 19:50
Derslik Sayısı : 21 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 6
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğal gazlı merkezi ısıtma

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçemiz merkezindedir. İl merkezine kuş uçuşu yaklaşık 8.5 km mesafededir.
Ulaşım : Kadıköy, Üsküdar, Bostancı, Dudullu, Beykoz´dan kalkan ve köprü geçişlerini kullanan bütün Ümraniye geçişli İETT ve Halk Otobüsleri ile okulumuza ulaşılabilir. Ayrıca Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir ve Dudullu yönünden gelen mibüsler ile de okulumuza ulaşılabilir. Ayrıntılar için iletişim menüsündeki haritaya bakınız.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Ümraniye son durak bölgesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atlas Hastanesi´ne komşudur.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: